Welke benodigdheden heb je nodig voor honden? Alles op een rijtje!

Yes! Een hond in huis, of je krijgt er een binnenkort. Super leuk! Maar welke benodigdheden heb je allemaal nodig in huis? Hier heb ik alles op een rijtje gezet!

benodigdheden, hond

Benodigdheden voor honden

Er zijn meerde benodigdheden belangrijk voor je hond of puppy. Dus is het goed als je alles in huis hebt! Het beste koop je alle benodigdheden voordat de hond of puppy komt. Zo weet je zeker dat je ready voor je hond bent!

Voer

Voer had je waarschijnlijk zelf ook wel bedacht. Erg belangrijk! Maar voor welk voor ga je? Er zijn zoveel soorten voer dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga je voor hondenbrokken, natte voeding of maak je het voer zelf voor je hond? Hondenbrokken en natte voeding die uit de winkel komen zijn eigenlijk kant en klaar. Die bevatten alles wat een hond nodig heeft.

Er zijn ook baasjes die ervoor kiezen om zelf voer te bereiden. Hier is niks mis mee, maar bedenk wel dat je je hier even goed in moet verdiepen. Voer je hond wat hij allemaal nodig heeft. Je wilt niet dat je hond straks te weinig vitamines binnen krijgt en ziek wordt.

Welk voer nou echt beter voor je hond is weet men op heden nog niet. Vaak is het gewoon een persoonlijke voorkeur van de bazen. Ook zal het een beetje aan je hond liggen. Als je hond niet wilt eten zal natte voeding beter voor hem werken, dit ruikt namelijk sterker.

Je zou ook eventueel hondensnoepjes kunnen kopen. Deze kan je geven als beloning bij de training.

Hondenmand

Een hondenmand! Een eigen plekje voor je hond in de kamer. Zeker als je je hond niet op de bank wilt hebben raad ik je een hondenmand aan. Veel honden vinden het erg lekker om hierin te slapen. Mocht je geen bench hebben dat is een hondenmand wel een must, een hond wilt ook graag een eigen plaats hebben.

hond benodigdheden

Bench

Een bench is eigenlijk ook sterk aan te raden. Er zijn meerdere gelegenheden dat je je hond wilt opsluiten. Zoals ’s nachts. Een bench is een hok. Vaak vinden honden het fijn als er een kleed overheen ligt. Zo is het echt een donker holletje. Een bench betekent voor veel honden ook echt eigen terrein, dus zullen ze zich in hun bench erg veilig voelen. Een hondenmand is toch open en wordt door andere mensen of dieren ook nog aangeraakt, een bench daartegenin is vaak alleen van de hond. Mocht je je hond ergens naartoe meenemen zal hij zich toch vertrouwt voelen in zijn eigen bench.

Natuurlijk hoeft het niet per se, er zijn ook genoeg bazen die geen bench hebben. Als je hond bijvoorbeeld erg groot is, wordt de bench wel heel groot. Of als je hond geen rare dingen uitspookt ’s nachts dan is het ook geen probleem.

Speelgoed

Zeker voor een puppy is speelgoed leuk. Puppy’s en sommige honden zijn erg speels. Het liefst vervelen ze zich niet. Ze vinden het ook erg leuk om op dingen te kauwen. Je wilt niet dat dit jouw schoenen zijn! Het beste is dus om wat speeltjes in huis te hebben. Denk aan een touw, bal, iets dat geluid maakt, ergens waar ze op kunnen kauwen of apporteer speelgoed. Wat is het beste speelgoed voor honden?

welke benodigdheden heb ik nodig

Hondenriem, halsband

Natuurlijk, niet te missen, een hondenriem en halsband om je hond mee uit te laten! Deze zijn er in verschillende maten en kleuren. Voor ieder wat wils. Dit is gewoon een kwestie van even naar de dierenwinkel gaan en voelen wat jij het fijnst vindt.

Borstel en dergelijke

Voor sommige honden is het nodig om wekelijks (of dagelijks als ze aan het ruien zijn) hun vacht te borstelen en/of knippen. Hier heb je natuurlijk ook benodigdheden voor nodig zoals een borstel of kam. Wat voor kam ligt aan het soort vacht van je hond. Als je hond vaak moet worden geknipt, zoals bij een poedel, dan is het aan te raden om langs een trimsalon te gaan.

pexels-photo-200008

Concrete lijst:

 • Voer
 • Voerbak
 • Drinkbak
 • Speelgoed
 • Hondenriem en halsband
 • Bench + kleed
 • Hondenmand
 • Borstel of kam
 • Naam plaatje of kokertje met adres

Eventueel:

 • Nagelschaartje
 • Hondenshampoo
 • Hondensnoepjes
 • Autodeken
 • Lange hondenlijn
 • Honden poep zakjes

Succes met het vinden van de goede spullen. Geniet van je hond! Nog vragen? Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *