Wat is het beste speelgoed voor honden?

Een hond in huis, super leuk! Maar het is ook belangrijk dat deze hond speelgoed heeft. Een hond wilt graag zijn energie kwijt en houd er niet van om zich te vervelen. Zeker als hij een puppy is. Als je geen speelgoed voor honden in huis hebt bestaat er de kans dat ze jouw schoenen of bank als speelgoed gaan zien en dat wil je niet!

speelgoed voor honden

Speelgoed voor honden

Wat voor speelgoed voor honden is er eigenlijk allemaal? Een heleboel. Daarom hebben we hier voor jou een lijstje gemaakt.

Je hoeft echt niet alles te kopen, het belangrijkste is dat je wat speelgoed hebt dat jij en je hond leuk vinden. Daarnaast raad ik je aan om in ieder geval deze dingen aan te schaffen:

 • Iets waar de hond in kan bijten.
  Als je speelgoed hebt waar je hond in kan bijten (vooral belangrijk voor puppies) dan voorkom je dat ze dit in bijvoorbeeld de bank of je schoen doen.
 • Iets waarmee jij en de hond buiten kunnen spelen (apporteren).
  Met speelgoed waarmee je buiten kunt spelen kan je je hond goed leren trainen. Zo kun je hem leren apporteren. Dit is leuk maar tegelijkertijd ook een goede uitlaatklep voor de hond.
 • Iets waarmee jij en je hond samen binnen kunnen spelen (touw trekken).
  Als je iets hebt waarmee je samen binnen kunt spelen is dat er handig want hierdoor kun je laten merken wie de baas is (de hond niet te vaak laten winnen, af en toe wel). Ook weer een stukje van de opvoeding.

Als je deze dingen hebt ben je al een stuk op weg. Daarnaast zijn sommige speelgoed ook erg leuk en hebbedingetjes. Het verschilt ook per hond wat ze leuk vinden, al moet ik zeggen dat puppy’s bijna alles wel leuk vinden!

Iets wat geluid maakt vinden meeste honden erg interessant, als het uit zichzelf beweegt of waar je iets lekkers in kan stoppen. Het kan niet gek genoeg!

hondenspeeltjes

Speelgoed die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Yes! Je kunt de winkel in gaan om speeltjes te kopen. Maar waarschijnlijk heb je al het een en ander in huis liggen die je ook kan gebruiken als speelgoed voor je hond.

 1. Tennisbal. Wat dacht je bijvoorbeeld aan de tennisbal? Niet te missen. Veel honden, vooral grote honden, zijn hier gek op.
 2. Touw. Gewoon een stuk touw doet het al! Lekker met z’n tweeën trekken, vinden honden erg fijn! Om het touw nog aantrekkelijker te maken kun je de geur van iets lekkers erover heen doen. Een klein beetje worst uitsmeren bijvoorbeeld.
 3. Een oude knuffel. Een oude knuffel doet het ook vaak goed. Kleine honden slapen er lekker tegen aan of ze spelen ermee.
 4. Een kapotte voetbal of handbal. Ideaal! Vooral grote honden vinden dit prachtig, om op te bijten.
 5. Verstop wat lekkers in een doos in een doos in een doos. Je kan het zelf zo gek mogelijk maken. Zorg wel dat de hond weet of ruikt dat er iets lekkers in zit. Dit speeltje is eenmalig, maar wel erg leuk! Zo moet de hond de dozen helemaal kapot maken voor het lekkers. Het maakt een rommeltje maar het is erg leuk om te zien en de hond vermaakt zich uitstekend. Geef wel een commando, want hij moet dit niet altijd gaan doen zodra hij iets lekkers ruikt.

Ik zou wel uitkijken met het geven van bijvoorbeeld oude schoenen of oude kussens. Leer ze dan dat ook echt alleen dat specifiek ding van hun is en niet ook de andere kussens en schoenen. Anders gaan ze straks daarmee ook ”spelen”.

Speelgoed voor honden die je kunt kopen

Natuurlijk kun je ook meerdere leuke hondenspeeltjes in de (dieren)winkel kopen. Handig, snel en je weet zeker dat de speeltjes goed zijn.

Hier heb ik wat speelgoed voor honden op een rijtje gezet die ik aanraad! Doe er je voordeel mee.

De Kong Classic

Een zeer populair speeltje in de hele wereld voor honden. Het is een niet te voorspellen speeltje die alle kanten op springt! Het is ook erg leuk om er snoepjes in te doen zodat de hond die eruit moet zien te krijgen. Hij is verkrijgbaar in meerdere maten.

Mocht je een hond hebben die erg snerk is en dingen snel sloopt dan is er gelukkig ook nog de Kong Extreme. Die is onverwoestbaar!

Meer informatie over de Kong Classic

Tennisbal die piept

Ook erg leuk natuurlijk. Dit is een kleinere tennisbal die geluid maakt. Vinden de honden vaak erg interessant! Deze tennisbal is van vilt gemaakt en dit is beter voor de tanden van een hond dan de normale tennisbal.

Meer informatie over de tennisbal

Werp touw met voetbal

Een werp touw met voetbal om trekspelletjes mee te spelen of om te apporteren. Alles kan hiermee. De bal is helemaal van rubber gemaakt en gaat lang mee.

Meer informatie over het touw met voetbal

De piramide met snoepjes

In deze piramide kan je snoepjes doen. Hierdoor moet een hond dus uitvinden hoe hij deze te pakken kan krijgen. Om hem dus te bewegen.

Meer informatie over de piramide

Kong wubba

Kong Wubba is een speeltje die echt iets voor jou hond is als hij van zwemmen houd! Dit speeltje kan je in het water gooien zodat de hond hem kan apporteren.

Meer informatie over de Kong Wubba

Nina Ottosson Spel

Heb jij een slimme hond? Dan is dit echt wat voor jouw hond! Dit is een behendigheid spel waar de hond wel even zoet mee is.

Meer informatie over het Nina Ottosson spel

Touw

Niet te missen! Een lekker touw om mee te trekken en te spelen. Daarnaast maakt het touw het gebit van de hond schoon en masseert het touw het tandvlees.

Meer informatie over het touw

Werpstok met bal

Natuurlijk de werpstok met bal! Met deze werpstok kan je makkelijk de bal 25 meter verderop gooien zonder veel inspanning. De stok heeft een rubbere handgreep zodat hij lekker in de hand ligt.

Meer informatie over de werpstok

Nog meer speelgoed voor honden? Bekijk hier alle hondenspeeltjes van de webshop voor honden. Meer dan 800 speeltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *