Jack Russel informatie!

Vind jij de Jack Russel ook zo’n leuke hond? En wil je meer Jack Russel informatie? Dan ben je hier goed! Hier vertel ik je over de Jack Russel. Lees snel verder.

Jack Russel informatie

Algemene Jack Russel informatie


Oorsprong

De Jack Russell terriër komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Ze werden gefokt om vossen en dassen uit hun hol te verjagen zodat de mens de dieren kon vangen tijdens de jacht.

Algemene informatie
Een Jack Russel weegt ongeveer 6 kilo en zijn schofthoogte is tussen de 25 – 30 cm. De Jack Russell wordt gemiddeld 15 jaar oud.

Karakter
De Jack Russell is een lieve, speelse en soms koppige hond. De hond kan prima met andere huisdieren en kinderen omgaan mits goed gesocialiseerd. De Jack Russel is een actieve hond. Hij is moeilijk moe te krijgen en speelt altijd graag een spelletje. Hij vind het dus ook erg leuk om naar buiten te gaan en lekker rond te rennen. Ook is een Jack Russel waaks en zal vaak blaffen. Als je dit niet wilt is dit met een goede opvoeding te verminderen of af te leren.

De vacht
De vacht van een Jack Russell is glad of ruw, of ertussen in. Het is wit van kleur met zwarte of tan kleurige vlekken. Een Jack Russell kan niet zwart of zwart met tan zijn. Een echte Jack Russell is altijd het voor het grootste deel wit. Mochten deze toch aangeboden worden op het internet kan je er van uitgaan dat dit een kruising is met een andere hond. De vacht van de Jack Russel heeft nauwelijks verzorging nodig. Af en toe borstelen is genoeg.

 

Jack Russel gedrag

Speeltjes
Een Jack Russel vind het ook erg lekker om ergens op te bijten. Zeker als puppy! Zorg er dus zeker voor dat je speelgoed in huis hebt waar hij op kan bijten en kauwen. Dit zorgt er ook voor dat hij zich minder snel gaat vervelen.

Opvoeding
De Jack Russel kan zeker koppig zijn en zal je zeker als baas uit testen. Daarom is een goede opvoeding belangrijk.  Begin hier ook vroeg mee. Ook al ziet hij er als puppy nog zo schattig uit, heb regels en hou je hier aan. Omdat het niet de makkelijkste hond is zitten er best wat Jack Russels in het asiel. Zorg er dus voor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een Jack Russel in huis neemt!

De Parson Russel Terriër
De Parson Russel Terriër is ook een Russel soort en staat iets hoger op zijn poten dan de Jack Russel. Hieronder een foto om het verschil duidelijk te maken. Mocht je meer informatie willen over de Parson Russel Terriër of er een willen kopen met stamboom, neem dan een kijkje op de website van De Parson Jack Russell Terrier Club Nederland.

Jack Russel Parson Russel

Links: Jack Russel terriër. Rechts: Parson Russel Terriër.

Een Jack Russel kopen

Mocht je een Jack Russel Terriër met stamboom willen aanschaffen dan zou ik een kijkje nemen bij deze Nederlandse Jack Russel  Terriër verenginging: NVJRT. Op deze website vind je ook nog meer interessante informatie over de Jack Russel.

Ben je van plan een Jack Russel in huis te nemen? Dan is misschien dit boek waar alles over de Jack Russel in staat iets voor jou. Nog meer Jack Russel informatie! Bekijk het boek hier >>

Om af te sluiten en super lief filmpje van een Jack Russel die 49 dagen oud is! Echt een schatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *