Labrador kopen? Alle nuttige informatie die je nodig hebt!

Ga jij binnenkort een labrador kopen of heb je er al een in huis? Leuk! Een labrador is de meest gekozen hond in Nederland en dat is niet voor niks. Hij is een trouwe vriend en erg geschikt in het gezin. Een goede keuze dus.

labrador kopen

Over de labrador

De labrador werd vroeger gebruikt voor de jacht. Hij werd ingezet om de geschoten prooi naar zijn baas te brengen. In Engeland werd de labrador gebruikt voor de jacht op eenden in moerassige gebieden. Hierdoor heeft hij zelfs nog zwemvliezen tussen zijn tenen. Daarom zijn veel labradors gek op water.

De labrador heeft een dikke vacht met korte haren. De vacht van een labrador heeft niet veel verzorging nodig, dat scheelt dus! Soms even borstelen is genoeg.

De labrador zijn er in verschillende kleuren: Zwart, bruin, blond (verschillende tinten) en rossig. Een labrador kan 25 t/m 35 kilo wegen en wordt ongeveer 11 a 12 jaar oud.

Het karakter van de labrador is open, vriendelijk en lief voor mensen, andere honden en huisdieren. Hij kan ook goed omgaan met kinderen, wat hem een geschikte gezinslid maakt.

Opvoeding

Een labrador is makkelijk op te voeden. Het is wel belangrijk dat er een consequente opvoeding is. De labrador is erg leergierig en intelligent maar heeft wel de tijd nodig om iets goed te leren. Wees dus geduldig en consequent. Veel labradors zijn helemaal gek op eten, gebruik dit dus als beloning. De labrador speelt graag spelletjes.

Een labrador moet zijn energie kwijt kunnen. Ze houden van een goede wandeling en hebben dit ook zeker elke dag nodig.

Labradors kunnen best voor een paar uur alleen zijn. Maar als dit elke dag zo is kan hij zich gaan vervelen en dingen kapot maken of andere vervelende dingen doen. Laat hem dus niet te vaak alleen en bedenk van te voren of je dit hem kan bieden.

Natuurlijk is een labrador ook wel eens eigenwijs, zeker als ze jong zijn. Een goede opvoeding is dus aangeraden, zoals bij elke hond. Een puppycursus is hier ideaal voor. Ook omdat ze bij deze gelegenheid ook andere honden leren kennen. Zo ben je je puppy ook meteen aan het socialiseren met andere honden! Dit is belangrijk, want hierdoor zal hij later ook goed met andere honden om kunnen gaan.

Waar kun je een labrador kopen?

Omdat Labradors erg populair zijn kun je overal op het internet een labrador kopen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de fokker kan vertrouwen en dat je een gezonde puppy krijgt. Koop een puppy dus met verstand en doe dit niet ‘ff snel’.

Asiel

In het Asiel zitten een heleboel honden. Waarschijnlijk zit er ook wel een labrador tussen. Het voordeel van deze honden is dat ze vaak veel over het karakter van de hond kunnen vertellen, medisch gecontroleerd zijn en goedkoop zijn. In het Asiel betaal je ongeveer 50 – 200 euro voor een labrador.

Marktplaats

Op marktplaats worden ook labrador pups aangeboden. Bij Marktplaats is het zo dat je gewoon goed met opletten en je verstand moet gebruiken. Ga een paar keer kijken, stel goede vragen en kijk hoe de fokker reageert.

Een labrador puppy wordt voor ongeveer 400 – 600 euro verkocht op Marktplaats. Er zijn genoeg goede fokkers op Marktplaats, maar helaas ook broodfokkers. Kijk hiervoor dus uit, gebruik je gezonde verstand.

Fokker die aangesloten is bij een Labrador rasvereniging

Er zijn meerdere labrador rasverenigingen in Nederland. Het is best interessant om een kijkje te nemen op de sites van deze rasverenigingen:

www.nlv.nu
www.labradorkring.nl
www.blrc.be (Belgische)

Zoals je kunt zien zijn er ook fokkers bij de verenging aangesloten. Deze fokkers zijn erg betrouwbaar en werken met een stamboom. Wel is er een grote kans bij deze fokkers dat je zult moeten wachten. Een labrador pup met stamboom zal rond de 800 – 1000 euro kosten.

Er zit best een groot verschil in de prijzen van een labrador. Vind je het belangrijk dat hij een stamboom heeft?  Wil je een puppy of een oudere? Een reu of teef? Het bepaalt allemaal de prijs.

Bedenk wel dat een duurdere labrador niet altijd beter is dan een goedkopere. Het is dus een kwestie van je eigen wensen weten en een gezonde puppy vinden! Of dit nou in het asiel, op marktplaats of bij een stamboom fokker is.

Labrador als trouwe vriend

Ga je een labrador kopen? Dan is het zeker verstandig om je goed te verdiepen in het ras en hoe je een puppy opvoedt. Want een leuke hond krijg je niet zonder opvoeding. Zeker het eerste jaar zul je er veel tijd in moeten steken. En op een goede manier: Op een vriendelijke en consequente manier.

Maar geloof me, je krijgt er echt een trouwe vriend voor terug. Het is het meer dan waard!

In dit Labrador boek staat goed uitgelegd hoe je een gelukkige en gehoorzame labrador opvoedt. Zo ben je al helemaal klaar voordat je labrador pup ook maar in huis is! Je kunt hem direct downloaden en lezen.

Klik hier voor meer informatie over het boek >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *